Miért nem veszünk részt a fórumokba írogatásban

Az utóbbi időben felerősödtek a fórumokon az ellenséges vélemények Egely György nyilvánosságra hozott kutatásaival kapcsolatban. Sok támadás éri a VNTV-beli szereplései kapcsán, bár úgy tűnik, hogy ezeket csak néhány ember generálja. Mivel arra nincs időnk, hogy ezekre külön-külön reagáljunk, ezért azt a módot választottuk, hogy a honlapunkra teszünk ki egy nyilatkozatot.

Aki még nem csinált alapkutatást önerőből, az el nem tudja képzelni, hogy ez mivel jár. Megteremteni a kutatás feltételeit, biztosítani egy labort, pénzt teremteni 1-2 ember megfizetésére, akik végrehajtják a kitűzött feladatokat, közben figyelni a nemzetközi irodalmat, új és új berendezéseket, kísérleteket tervezni, nem is sorolom.

Akik a fórumokra írogatnak, azoknak sok idejük van. Nekünk nincs. Ha azzal foglalkoznánk, hogy az ott újra és újra felmerülő kérdésekre válaszolnánk, akkor semmi másra nem maradna időnk. Ráadásul ez sok esetben reménytelen, mert a megrögzött fórumozókat úgysem lehet meggyőzni. 

(Itt van pl. Iván Gábor, aki a fórumokon a nyilván tudatosan választott, beszédes IGe név alatt hirdeti az igét. Vagy 10-15 évvel ezelőtt még próbáltunk vele értelmesen kommunikálni a szakmai, a hőátadással kapcsolatos kérdésekben, aztán rájöttünk, hogy reménytelen. Őt nem lehet leállítani, notórius. Életének célja és értelme Egely György támadása. Minden lehetséges fórumra felteszi a szövegeit, nem érdekli az értelmes párbeszéd, szajkózza a saját állításait. Nincs értelme vele foglalkozni, soha, senki, semmiről nem fogja meggyőzni, változatlanul a saját megrögzött véleményét fogja hangoztatni. Mellesleg V. Zoltántól, egy vele egy lépcsőházban lakó lakótársától úgy tudjuk, hogy ott már szinte mindenkit feljelentett valamiért. Összeférhetetlen alak. Rengeteg ideje van, hogy telerakja a netet a rögeszméivel. De értelmes ember ezt úgyis észreveszi, már nem foglalkozunk vele Egyébként tudomásunk szerint semmilyen természettudományos vagy műszaki végzettsége sincs.)

Csak azt tudjuk tenni, hogy az eredményeket kitesszük a netre, publikáljuk, ahol lehet. Így akit érdekel, az megtalálhatja az információkat.

Lehet, hogy a fórumokon az ellenséges vélemények dominálnak, mi ez ellen nem tudunk tenni. Ők nem kísérleteznek, csak véleményt alkotnak. Mi tényeket közlünk és ismételhető kísérleti eredményeket. Dolgozunk. Az idő majd eldönti, hogy volt-e értelme a munkánknak.

2013.01.30.

Dús Magdolna

Vissza

Leave a Comment