Mi a teendő, ha az autó nem indítható?

A tavasz elveszett, a nyár teljesen eltűnt az éghajlati zónánkból, míg az ősz – mint mindig, pontosan és időben! Kétségtelen, hogy a tél is ilyen pontos lesz. És bár a tél kissé lusta volt az elmúlt években, lehetővé téve a hó és a jég felszabadulását, csak azt fogadni és emlékezni, hogy ilyen hidegnek és hótakarónak csak ritkán kell lennie, téllel, mint a méhekkel – sosem lehet biztosan tudni.

Mindenesetre – készülj fel! Ez nem csak arra vonatkozik, hogy ki kell húzni a téli kabátot és csizmát a szekrény legmélyebb polcairól, hanem az autóra is. Gumiabroncsok, akkumulátor, izzítógyertyák és egyéb jó állapotú alkatrészek – még akkor is, ha télen olyan gyorsan és gyönyörűen tudja elindítani az autót, mint nyáron.

Ha a nyári időszakban lemerült az autó akkumulátora, de nyáron senki nem fordított rá különös figyelmet, mert ugyanúgy ugrik, akkor készen kell állnia a télre – különben hidegebb reggel is előfordulhat, dolgozni kell, vagy nyilvánosságra kell lépni. És ez a legjobb esetben is jobb.

Mindenekelőtt az autó akkumulátorát kell kiválasztani, amely megfelel az éghajlatunknak. Ez minden autóra vonatkozik. Ha az autó egy közép -európai országból származik, akkor lehet, hogy olyan akkumulátorral szerelik fel, mint a miénk. Ezt figyelembe kell venni, ha az autót nemrég vásárolták (Németországból, Olaszországból, Franciaországból stb.), Vagy ha az autó vásárlása óta nem cserélték az akkumulátort.

Másrészt, ha a meglévő paraméterek alapján (azaz melegebb éghajlatra szánt) vásárolunk akkumulátort, akkor ismét rosszat vásárolunk. A nagyobb hidegindító padlóval (vagy hidegindítással) rendelkező akkumulátorok jobban megfelelnek időjárási viszonyainknak.

Két paraméter – hideg motorindító áram és teljesítmény. Az is fontos, hogy ne tévesszék össze őket. A hidegindító áramú (CCA) akkumulátor értékesebb lesz számunkra, mivel a kapacitás (Ah) másodlagos fontosságú lesz a mindennapi használat során.

Aztán, ha szeretünk sokat és gyakran lekapcsolt motorral használni az áramfogyasztókat (lámpák, rádió, telefon töltés, légkondicionáló, keringető) – vagy nagy valószínűséggel elfelejtjük kikapcsolni őket -, akkor az akkumulátor kapacitása számít. Akkor érdemes nagyobb kapacitású – több amperóra – akkumulátort választani.

Leggyakrabban az akkumulátorok kezdenek lemerülni, ha az autót ritkán használják, az utazások rövidek, az önindítónak problémái vannak, és különböző áramfogyasztókat használ egyszerre.

A hideg időszak – ősz és tél – elején arra gondolunk, hogy az autó akkumulátora megfelelő és jó állapotban van! Ez fontos lesz a hideg reggeleken!

Leave a Comment